Mihaela Rădescu

n. 1962, Brașov

A absolvit Institutul de Teatru „Szentgyorgy Istvan” din Târgu Mureș, în 1987, la clasa profesoarei  Adriana Piteșteanu. A fost actriță a Teatrului Național Târgu-Mureș în perioada 1987-1995 unde a jucat în peste douăzeci de spectacole cu piese clasice și contemporane, dintre care se impun amintite „Smerita”, „Îmblânzirea scorpiei”, „Arca lui Noe”, „Satyricon”, „Trupa pe butoaie”, „Piesă cu repetiții”.

Din 1996  până în prezent, este actriță a Teatrului Mic din București, unde a interpretat peste treizeci de roluri: Patroana în „Vinovat. Nevinovat.” de Gelu Colceag și Vlad Corbeanu, regia Gelu Colceag, Inge Sudel în „Martiri” de Marius von Mayenburg, regia Vlad Massaci, Saja în „East Meets West?”, text și regie Theo Herghelegiu, Doamna Gabor în poemul teatral rock „Deșteptarea primăverii” de Frank Wedekind, regia și scenografia Vlad Cristache, Mașa în „Vania și Sonia și Mașa și Spike” de Christopher Durang, regia Horia Suru, Doamna B în „Super-fericiții”, text și regie Catinca Drăgănescu, Hypolita în „Visul unei nopți de vară” de William Shakespeare, regia Gelu Colceag, Profesoara de demutizare, Profesoara de muzică în „Zero decibeli” de Ioana Păun și Mona Bozdog, regia Ioana Păun, Maria în „Ca pe tine însuți” de Maria Manolescu, regia Radu Apostol, Mama în „Interzis sub 18 ani” de Mihaela Michailov, regia Ioana Păun, etc.

A fost una dintre pionierele teatrului independent românesc (la „Teatrul Luni de la Green Hours”), a jucat în multe spații alternative, iar în 2011, alături de câțiva colegi, a înființat Asociația Culturală Replika. În 2015 a inaugurat Centrul de Teatru Educațional Replika, un spațiu cultural interdisciplinar.

triunghi_210

Mihaela Rădescu recită poezii scrise de: